Βιβλικές Αλήθειες

Να είσαι ο καλύτερος (PDF) Αυτό το άρθρο σε PDF

Να είσαι ο καλύτερος



Στο βιβλίο του Μαλαχία, βρίσκουμε τον Θεό να ελέγχει τον Ισραήλ σχετικά με κάποια θέματα στα οποία ολίσθαιναν. Φαίνεται ότι αντί να προσπαθούν να υπηρετήσουν τον Θεό με την καρδιά τους, απλά έκαναν ότι έκαναν μηχανικά.

Μαλαχίας 1:6
«Ο γιος τιμάει τον πατέρα, και ο δούλος τον κύριο του. αν λοιπόν εγώ είμαι πατέρας, που είναι η τιμή μου; Κι αν εγώ είμαι Κύριος, που είναι ο φόβος μου; λέει ο Κύριος των δυνάμεων σε σας ιερείς, που καταφρονείτε το όνομα μου. και λέτε σε τι καταφρονήσαμε το όνομα σου;»

Αυτό που είχαν κάνει είναι να προσφέρουν στον Θεό δεύτερης ποιότητας ψωμί και άρρωστα ζώα που δεν ήθελαν ή δεν χρειάζονταν αντί να προσπαθήσουν να δώσουν στον Θεό το καλύτερο.

Σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, φαίνεται ότι το είχαν κάνει για τόσο πολύ καιρό που πραγματικά δεν καταλάβαιναν γιατί ο Θεός ήταν ενοχλημένος. Τι εννοείς; Για ποιο πράγμα μιλάς; Γιατί είσαι ενοχλημένος; Αυτή ήταν η αντίδραση τους στον Θεό.

Για να κάνουμε σίγουρο ότι δίνουμε το καλύτερο για τον Θεό χρειάζεται να ελέγξουμε τις πράξεις μας με τον Λόγο του Θεού και να δούμε με ειλικρίνεια αν και κατά πόσο είμαστε σε αρμονία. Αφού η επιθυμία μας είναι να κάνουμε το καλύτερο, όταν ελεγχόμαστε, απλά αλλάζουμε. Οι καρδιές μας θα πρέπει να είναι σαν του Δαβίδ στους Ψαλμούς 139:23 και 24:

«Θεέ, δοκίμασε με, και γνώρισε την καρδιά μου. εξέτασε με, και μάθε τους στοχασμούς μου. και δες μήπως υπάρχει μέσα μου κάποιος δρόμος ανομίας. και οδήγησε με στον δρόμο τον αιώνιο.»

Το μόνο που θέλουμε είναι να κάνουμε το καλύτερο για τον Θεό.

Duke Clark (από την εφημερίδα: «Good News»)