Βιβλικές Αλήθειες

Η δύναμη του Χριστιανισμού (PDF) Αυτό το άρθρο σε PDF

Η δύναμη του Χριστιανισμού



Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν την δύναμη του Χριστιανισμού, έχουν συνήθως στην σκέψη τους τα θαύματα και τα σημεία τα οποία είναι καταγεγραμμένα από τον Θεό στον Λόγο Του. Αλήθεια, θυμάστε τον Ιωάννη και τον Πέτρο στην πύλη την Ωραία, όταν προσευχήθηκαν για τον ανάπηρο άνδρα και το επόμενο πράγμα που βλέπουμε αυτόν να κάνει είναι να περπατά, να πηδά και να δοξολογεί τον Θεό; Επίσης, τον άγγελο που παρουσιάστηκε και έβγαλε τον Πέτρο από την φυλακή καθώς κοιμόταν ανάμεσα σε δυο φρουρούς; Θυμάστε επίσης την γυναίκα με το πνεύμα μαντείας; Ο Παύλος έκβαλε το πνεύμα και γι’ αυτό τον έβαλαν στην φυλακή, αλλά την νύχτα ένας σεισμός άνοιξε όλες τις πόρτες.

Όταν οι άνθρωποι μιλάν για δύναμη, αυτές είναι συνήθως οι εικόνες που έρχονται στο μυαλό τους, αλλά ας θεωρήσουμε μερικά ακόμα σημεία στην προς Ρωμαίους 12:9, 10, 12, 14 και 17:

"Η αγάπη ας είναι ανυπόκριτη. αποστρέφεστε το πονηρό, προσκολλάστε στο αγαθό. Γίνεστε φιλόστοργοι ο ένας προς τον άλλον διαμέσου της φιλαδελφίας, προλαβαίνοντας να τιμάτε ο ένας τον άλλον, στην ελπίδα χαίροντες. στην θλίψη υπομένοντας. στην προσευχή προσκαρτερόντας. Ευλογείτε αυτούς που σας καταδιώκουν. Ευλογείτε και μη καταριέστε. Σε κανένα μην ανταποδίδεται κακό αντί για κακό. προνοείτε τα καλά μπροστά σε όλους τους ανθρώπους"

Συλλογιστείτε τι σημαίνει να αγαπάς χωρίς υποκρισία. Να προτιμάς τους άλλους πάνω από τον εαυτό σου. να υπομένεις στην θλίψη. να είσαι πάντα έτοιμος να προσευχηθείς. Φανταστείτε το σθένος να ευλογείς εκείνους που σε καταριούνται, να μην αντιδράς στο κακό και πάντα να ζεις με ένα ανοιχτό και ειλικρινή τρόπο μπροστά σε όλους τους ανθρώπους. Υπάρχουν πολλές γεμάτες δύναμη πλευρές του Χριστιανισμού αλλά μερικές από τις πλέον δυνατότερες είναι οι ειρηνικές πραγματικότητες την φύσης του Χριστού μέσα μας.