Βιβλικές Αλήθειες

Το Χριστιανικό Ραδιόφωνο στην Τουρκία (PDF) Αυτό το άρθρο σε PDF

Το Χριστιανικό Ραδιόφωνο στην Τουρκία



Ναι ξέρω μπορεί να ακούγεται απίστευτο. Και όμως είναι αληθινό. Την στιγμή που ο Χριστιανισμός ύπουλα διώκεται σε διάφορες … «Χριστιανικές χώρες». Την στιγμή που η κυβέρνηση ενός «Χριστιανικού» κράτους όπως η χώρα μας δεν διστάζει να κλείνει σταθμούς που διαδίδουν το Ευαγγελίου, και που άλλες χώρες όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ δεν διστάζουν να στέλνουν στα δικαστήρια οποίον μιλά για τον Χριστό στα σχολεία, ο Κύριος δείχνει ότι το έργο Του δεν σταματά. Η προσευχή που έγινε και γίνεται για ανέγγιχτα από το ευαγγέλιο κράτη, όπως η γειτονική μας Τουρκία, ναι δίνει καρπούς.

Με κατέλαβε πολύ μεγάλη ευχάριστη έκπληξη όταν στα πλαίσια πρόσθεσης καινούργιων επιλογών στην σελίδα του περιοδικού, βρήκα την καταχώρηση και ενός τούρκικου Χριστιανικού ραδιοφωνικού σταθμού, ο οποίος από την Κωνσταντινούπολη εκπέμπει και ζωντανά μέσω Internet σε όλο τον κόσμο! Δεν το πίστευα στα μάτια μου και στα αυτιά μου μέχρι που πήγα στην σελίδα του σταθμού. Αυτή είναι: http://www.gnmmujde.com/ . Όμως δεν είναι μόνο ο σταθμός, που ακούγεται 24 ώρες την ημέρα 7 μέρες την εβδομάδα σε ολόκληρη την Κωνσταντινούπολη και τα περίχωρα (ένα κοινό 30-35 εκατομμυρίων, σύμφωνα με το σταθμό). Ο Mustafa και η Canet Efe έχουν επεκταθεί στην οργάνωση πολλών άλλων Χριστιανικών δραστηριοτήτων. Όπως η σελίδα τους στο Internet αναφέρει:

Η οργάνωση Mόjde Yayincilik (Εκδοτικός Οίκος «Καλά Νέα») είναι ο μόνος ανεξάρτητος Χριστιανικός Εκδοτικός Οίκος στη Τουρκία, που έχει αναπτυχθεί με τοπικά κεφάλαια. Τα «Καλά Νέα» έχουν συνεργασία με πολλούς άλλους Χριστιανικούς οργανισμούς στον κόσμο. Τα «Καλά Νέα» πέρασαν τις πόρτες που ο Κύριος είχε ανοίξει και άρχισαν να εργάζονται σε πολλά projects μοναδικής φύσης. Έχουμε ιδρύσει τον πρώτο επίσημο ευαγγελιστικό ραδιοφωνικό σταθμό στα FM, το πρώτο επίσημο ευαγγελιστικό κύκλο σπουδών την Βίβλου δια αλληλογραφίας, και την πρώτη επίσημη ευαγγελιστική ομάδα διακονίας. Είχαμε την τιμή να προσφέρουμε την Καινή Διαθήκη στον Τούρκο πρόεδρο και στους υπουργούς της κυβέρνησης. Εργαζόμαστε στην έκδοση 20 εκατομμυρίων κομματιών της Γραφής που θα διανεμηθούν από την κυβέρνηση. Έχουμε εκδώσει για πρώτη φορά το «φιλμ του Ιησού» (Jesus movie) – επίσης και σε κασέτες – στα Κουρδικά και βοηθούμε το ICI πανεπιστήμιο με επίσημη θεολογική εκπαίδευση στην Τουρκία. Σύντομα ελπίζουμε να υπηρετήσουμε την Χριστιανική κοινότητα προσφέροντας Web-based Χριστιανική Τηλεόραση. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε σ’ αυτά τα projects κάτω από την οδηγία του Κυρίου»

Είναι απίστευτα τα παραπάνω, αλλά έτσι είναι τα θαύματα του Κυρίου: απίστευτα, και σίγουρα τα παραπάνω δεν είναι πάρα θαύματα. Θαύματα που δείχνουν ότι η προσευχή και οι προσπάθειες που έγιναν να αγγιχτεί αυτή την χώρα των πάνω από 60.000.000 ανθρώπων δεν έμειναν άκαρπες. Βλέποντας την σελίδα αυτή κατάλαβα επίσης πως πέρσι κάποιος από την Κωνσταντινούπολη μου ζήτησε να του στείλω μια Καινή Διαθήκη στα τούρκικα. Αναρωτιόμουνα τότε πως αυτός ο άνθρωπος είχε τύχει να ακούσει το ευαγγέλιο. Απ’ ότι φαίνεται όμως ο Θεός έχει ένα ζωντανό φάρο στην πόλη αυτή. Ο Θεός ακούει κάθε προσευχή και μακάρι να αναδείξει και άλλους ανθρώπους σαν τον Μουσταφά και την γυναίκα του και στην Τουρκία και σε άλλα μέρη της γης. Χριστιανούς υπηρέτες που δεν θα διστάσουν να παρουσιάσουν τον πραγματικό Λόγο του Κυρίου στους συνάνθρωπους τους.

Τάσος Κιουλάχογλου