Βιβλικές Αλήθειες

Το μητρώο των ουρανών (PDF) Αυτό το άρθρο σε PDF

Το μητρώο των ουρανών



Τα συναντήσαμε πολύ νωρίς στην ζωή μας: είναι εκείνα τα χοντρά βιβλία του δημοσίου που καταγράφουν την νόμιμη ύπαρξη μας σε μια περιοχή ή χώρα - τα μητρώα. Τέτοιοι αριθμοί όπως ο αριθμός ταυτότητας, διαβατηρίου, Φορολογικού Μητρώου είναι απολύτως απαραίτητοι για όλες τις επίσημες συναλλαγές μας, και έχουν όλοι την αφετηρία τους σε μια εγγραφή στο αντίστοιχο μητρώο. Στο τέλος, το αν επίσημα υπάρχουμε ή όχι σε κάποια χώρα εξαρτάτε από το αν τα ονόματα μας είναι γραμμένα στα βιβλία της.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με μια άλλη χώρα ή καλύτερα με ένα άλλο Βασίλειο: το Βασίλειο των ουρανών. Και εκεί υπάρχει ένα μητρώο, ένα βιβλίο με τα ονόματα των πολιτών αυτού του Βασιλείου. Ο Λόγος του Θεού το ονομάζει το ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

Αποκάλυψη 20:12, 15
"και είδα τους νεκρούς, μικρούς και μεγάλους, να στέκονται μπροστά στον Θεό, ΚΙ ΑΝΟΙΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ. ΚΙ ΑΝΟΙΧΘΗΚΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ….. και οποίος δεν βρέθηκε γραμμένος στο βιβλίο της ζωής, ρίχθηκε στην λίμνη της φωτιάς"

Αποκάλυψη 21:27
"Και μέσα σ’ αυτή [την νέα Ιερουσαλήμ] δεν θα μπει τίποτα που προκαλεί βδέλυγμα και ψέμα. αλλά, μονάχα ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΡΝΙΟΥ"

Δανιήλ 12:1-2
"…και κατά τον καιρό εκείνο ο λαός σου θα διασωθεί, ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ. Και πολλοί απ’ αυτούς που κοιμούνται μέσα στο χώμα της γης θα σηκωθούν, οι μεν σε αιώνια ζωή, οι δε σε ονειδισμό και αιώνια καταισχύνη"

Προς Φιλιππησίους 4:2-3
"Παρακαλώ την Ευωδία, παρακαλώ και την Συντύχη, να φρονούν το ίδιο εν Κύριο. Και παρακαλώ κι εσένα, γνήσιε σύντροφε, να τις βοηθάς, αυτές που συναγωνίστηκαν μαζί μου στο ευαγγέλιο, μαζί με τον Κλήμη και τους υπόλοιπους, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ"

Κατά Λουκά 10:20
"Εντούτοις μη χαίρεστε σ’ αυτό, ότι τα πνεύματα υποτάσσονται σε σας. αλλά να χαίρεστε περισσότερο, ΟΤΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ"

Όπως είναι καθαρό, οποίος είναι γραμμένος στο βιβλίο της ζωής θα έχει αιώνια ζωή. Οποίος δεν είναι, θα "απελαθεί" από μπροστά από τον Κύριο, σε ονειδισμό και αιώνια καταισχύνη. Πασχίζουμε να βάλουμε το όνομα μας στα μητρώα του δήμου μας, την ακίνητη περιούσια μας, αν έχουμε, στο μητρώο ακινήτων, να δηλώσουμε την μεταβολή της οικογενειακής μας κατάστασης στο ληξιαρχείο και πολλά άλλα αναγκαία και απαραίτητα για την ζωή μας. Τι έχουμε όμως κάνει με το μητρώο των ουρανών; Είναι το όνομα μας καταχωρημένο εκεί; Ο Ιησούς Χριστός είπε:

Κατά Ιωάννη 3:16-18
"Επειδή τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Γιο Του τον μονογενή ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΖΩΗ ΑΙΩΝΙΟ. ΕΠΕΙΔΗ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΑΥΤΟΥ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΡΙΘΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΓΕΝΟΥΣ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ"

Δεν χρειάζεται να περιμένεις την ημέρα που θα ανοιχτούν τα βιβλία για να δεις αν είσαι εκεί. Ο Ιησούς Χριστός το έκανε ξεκάθαρο: ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ Σ’ ΑΥΤΟΝ, ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ, Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ. Όπως λέει ο απόστολος Παύλος:

Προς Ρωμαίους 10:9
"αν με το στόμα σου ομολογήσεις Κύριο τον Ιησού, και μέσα στην καρδιά σου πιστέψεις ότι ο Θεός τον ανάστησε από τους νεκρούς θα σωθείς"

Γίνεται πιο καθαρό; Είτε ομολογείς με το στόμα σου Κύριο τον Ιησού και πιστεύεις με την καρδιά σου ότι ο Θεός τον ανάστησε από τους νεκρούς και έτσι γράφεσαι στο βιβλίο της ζωής, είτε δεν πιστεύεις και χάνεσαι αιωνίως. Ο Θεός σ’ αγαπάει, φίλε μου, και επειδή σ’ αγαπάει έδωσε τον Γιο Του, και για σένα και για μένα και για κάθε μια ανθρώπινη ψυχή που ζει σ’ αυτόν τον κόσμο. "Γιατί τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο ώστε έδωσε τον Γιο Του τον μονογενή για να μην χαθεί κανένας που πιστεύει σ’ Αυτόν", διαβάσαμε πιο πριν. Επίσης όπως λέει κάπου αλλού ο Λόγος του Θεού:

Προς Τιμόθεο Α 2:3
"Επειδή αυτό είναι καλό και ευπρόσδεκτο μπροστά στον Σωτήρα μας Θεό. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Ο Θεός θέλει όλοι να σωθούν. Εσύ; Θέλεις να σωθείς; Αν θέλεις τότε πρέπει να πιστέψεις στον Ιησού Χριστό, ότι είναι Κύριος και ο Θεός τον ανάστησε από τους νεκρούς. Κάποτε στους Φιλίππους της Μακεδονίας ένας δεσμοφύλακας ρώτησε τον Παύλο και τον Σίλα:

Πράξεις 16:30-32
"Κύριοι, τι πρέπει να κάνω για να σωθώ; Κι εκείνοι είπαν: ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙΣ, ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ. Και του μίλησαν τον λόγο του Κυρίου, και σε όλους, αυτούς που ήταν μέσα στο σπίτι του"

Ο δεσμοφύλακας πίστεψε και εκείνη την ώρα γράφτηκε στο μητρώο της ζωής. Όταν θα ανοιχτούν τα βιβλία το όνομα του θα είναι λαμπερά γραμμένο εκεί. Εσύ; Έχεις γραφτεί; Ο Θεός θέλει να σε δει στο βιβλίο της ζωής. Για σένα έδωσε τον Γιο Του. Πρέπει όμως και συ να θες να θες να συμφιλιωθείς μ’ Αυτόν, πιστεύοντας στον Γιο Του. Για σένα μακροθυμεί και δεν φέρνει το τέλος, γιατί θέλει να σε δει μετανιωμένο να επιστρέφεις σ’ Αυτόν:

Πέτρου Β 3:9-10
"Δεν βραδύνει ο Κύριος την υπόσχεση του, όπως μερικοί θεωρούν αυτό βραδύτητα. ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΘΥΜΕΙ ΣΕ ΜΑΣ, ΜΗ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΑΠΟΛΕΣΤΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ. Θα ρθει όμως η ημέρα του Κυρίου ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΥΧΤΑ"

Ο Κύριος μακροθυμεί και σε περιμένει να έρθεις σε μετάνοια. Ωστόσο, η ημέρα Του θα έρθει. Και θα έρθει ξαφνικά, όπως ο κλέφτης στο σκοτάδι. Είσαι έτοιμος για εκείνη την ημέρα; Είσαι έτοιμος για την ώρα που θα ανοίξουν τα βιβλία; Το όνομα σου έχει γραφτεί στο βιβλίο της ζωής; Αν φτάσεις εκεί και δεν είσαι γραμμένος θα είναι πολύ αργά για να γραφτείς. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ:

Προς Κορινθίους Β 6:2
"ΝΑ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΣ, ΝΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ"

Λοιπόν, ποια είναι η απόφαση σου;

Τάσος Κιουλάχογλου