Βιβλικές Αλήθειες

Υπηρετώντας με αγάπη (PDF) Αυτό το άρθρο σε PDF

Υπηρετώντας με αγάπη



Για τον πολύ κόσμο, "διακονία" συχνά σημαίνει έναν οργανισμό ή ένα ίδρυμα. Εκείνοι οι οποίοι εργάζονται εκεί ή διοικούν αυτόν τον οργανισμό αναφέρονται σαν "υπηρέτες".

Εντούτοις, ο Λόγος του Θεού ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση. Στην Προς Κορινθίους Β 6:4 λέει: "αλλά σε καθετί συνιστούντες εαυτούς ως υπηρέτες Θεού....". Η λέξη "υπηρέτης" σημαίνει κάποιον ο οποίος υπηρετεί. Αυτοί είναι υπηρέτες του Θεού οι οποίοι μιλούν τον Λόγο Του και τον υπηρετούν βοηθώντας τους ανθρώπους Του.

Αυτή η υπηρεσία μπορεί βέβαια να είναι κοπιαστική, αλλά ο Θεός έχει σχεδιάσει ένα τρόπο ώστε να είμαστε ευλογημένοι καθώς υπηρετούμε. Στην προς Κορινθίους Α 13:3 διαβάζουμε:

Προς Κορινθίους Α 13:3
"Και αν διανείμω όλα τα υπάρχοντα μου, και αν παραδώσω το σώμα μου για να καώ, αλλά δεν έχω αγάπη δεν ωφελούμαι τίποτε"

Αν υπηρετούμε χωρίς αγάπη θα εξαντληθούμε. Αλλά ο Θεός μας έχει δώσει την αγάπη του, έτσι ώστε καθώς την φανερώνουμε μέσα από την υπηρεσία μας να είμαστε ευλογημένοι.

Μερικοί υπηρετούν γιατί πληρώνονται. Άλλοι υπηρετούν γιατί προσδοκάται ή απαιτείται να υπηρετούν ή γιατί έγιναν για να υπηρετούν. Εμείς εντούτοις κάνουμε μια ελεύθερη επιλογή να υπηρετήσουμε γιατί αγαπάμε.

Υπηρετούμε τους απίστους με αγάπη, γιατί ο Θεός τους θέλει να σωθούν και να έρθουν στην επίγνωση της αλήθειας (προς Τιμόθεο Α 2:3-4). Υπηρετούμε τους πιστούς με αγάπη, γιατί ο Θεός τους έχει καλέσει σαν παιδιά Του (Προς Θεσσαλονικείς Β 2:13). Κρατούμε τον Λόγο του Θεού γιατί τον αγαπάμε (Ιωάννου A 2:3-6), όπως αγαπάμε και τον Θεό πάνω απ’ οτιδήποτε άλλο (κατά Ματθαίο 22:36-40), και γι’ αυτό τον υπηρετούμε.

Όταν υπάρχει υπηρεσία με αγάπη, όλοι ωφελούνται. Όλοι ευλογούνται.

Duke Clark (από την εφημερίδα "Good News")