Βιβλικές Αλήθειες

Προσοχή στα δύο πρόσωπα της ευημερίας (PDF) Αυτό το άρθρο σε PDF

Προσοχή στα δύο πρόσωπα της ευημερίας



Στο Δευτερονόμιο 8, υπάρχει μια μεγαλοπρεπής αναφορά του Θεού να ευλογεί και των ανθρώπων του να ευημερούν. Σ’ αυτό το σημείο της Γραφής, ο Μωυσής ανατρέχει στο παρελθόν, θυμίζοντας τι ο Θεός είχε κάνει γι’ αυτούς και τι αυτοί ήταν υπεύθυνοι να κάνουν σαν ανταπόδοση.

Δευτερονόμιο 8:2
"Και θα θυμάσαι ολόκληρο τον δρόμο, στον οποίο σε οδήγησε ο Κύριος ο Θεός σου τα 40 αυτά χρόνια στην έρημο, για να σε ταπεινώσει, να σε δοκιμάσει, για να γνωρίσει τα όσα είναι στην καρδιά σου, αν θέλεις να φυλάξεις τις εντολές του ή όχι"

Ο Θεός τους είχε βγάλει από την Αίγυπτο και τους είχε οδηγήσει μέσα από την έρημο. Τώρα τους έφερνε στην γη της επαγγελίας για να τους δώσει οτιδήποτε θα μπορούσαν να φανταστούν. Το μόνο που ζήτησε σαν επιστροφή είναι να τον θυμούνται.

Δευτερονόμιο 8:11-14
"Πρόσεχε στον εαυτό σου, μήπως λησμονήσεις τον Κύριο τον Θεό σου. Αθετώντας τις εντολές του και τις κρίσεις του, και τα διατάγματα του, που εγώ σε προστάζω σήμερα. μήπως αφού φας και χορτάσεις και οικοδομήσεις καλά σπίτια, και κατοικήσεις, και τα βόδια σου και τα πρόβατα σου αυξηθούν, και το ασήμι σου και το χρυσάφι σου πολλαπλασιαστεί, και όλα όσα έχεις αυξηθούν, μήπως η καρδιά σου τότε υψωθεί και λησμονήσεις τον Κύριο τον Θεό σου...."

Η ευημερία τους, δόθηκε πρώτα από τον Θεό, αλλά αν δεν κρατούσαν αυτό στο μυαλό τους, θα μπορούσαν να σκεφτούν ότι όλα όσα είχαν ήταν αποτέλεσμα των όσων αυτοί έκαναν. Στην έρημο ήταν εύκολο να υπολογίζουν στον Θεό για τις ευλογίες του, αλλά είναι το ίδιο απαραίτητο και στην γη της Επαγγελίας. Το Ισραήλ δεν έλαβε υπόψη του αυτή την προειδοποίηση και η ευημερία τους άλλαξε πρόσωπα και η προσοχή τους στράφηκε από τον Θεό στους εαυτούς τους.

Duke Clark (από την εφημερίδα "Good News")