Βιβλικές Αλήθειες

Στιγμές ηρεμίας (PDF) Αυτό το άρθρο σε PDF

Στιγμές ηρεμίας



Έχουμε τόσο πολύ συνηθίσει στην εποχή μας να είμαστε πάντα απασχολημένοι που οι στιγμές ηρεμίας είναι πραγματικά σπάνιες. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν τι είναι αυτές, πολύ δε λιγότερο πώς να τις ευχαριστηθούν. Αυτές για τους περισσότερους φαντάζουν σαν κενά που χρειάζονται να γεμίσουν με την τηλεόραση, το ράδιο ή τους υπολογιστές.

Είναι σημαντικό για τους Χριστιανούς να κατανοήσουν τι οι στιγμές ησυχίας σημαίνουν για την ζωή τους και πως να τις χρησιμοποιήσουν αποδοτικά. Αυτές είναι στιγμές που μπορούμε να καθίσουμε και να μιλήσουμε με τον Θεό. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι μπορούμε να μιλήσουμε με τον Θεό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Αυτό είναι αλήθεια, υπάρχει όμως μια διαφορά. Πάρτε για παράδειγμα τον ή την σύζυγο σας, τα παιδιά σας ή τον καλύτερο σας φίλο. Μπορείτε να μιλάτε μαζί τους κατά την διάρκεια της ημέρας, αλλά όταν καθόσαστε μαζί πρόσωπο με πρόσωπο, χωρίς τίποτα άλλο να αποσπά την προσοχή σας, τότε πρόκειται για μια ξεχωριστή στιγμή.

Σαν Χριστιανοί έχουμε ειδική πρόσβαση στον Θεό και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Όπως διαβάζουμε στην Ιωάννου Α 1:3:

Ιωάννου Α 1:3
«εκείνο που είδαμε και ακούσαμε, εξαγγέλλουμε και σε σας, για να έχετε και σεις κοινωνία μαζί μας. και η δική μας μάλιστα κοινωνία είναι μαζί με τον Πατέρα και μαζί με τον Υιό Του τον Ιησού Χριστό»

Στα ευαγγέλια μπορούμε να βρούμε αναφορές όπου ο Ιησούς απομακρύνονταν προκείμενου να έχει δικές Του στιγμές ησυχίας με τον Θεό. Σε μια περίπτωση, σηκώθηκε πολύ νωρίς το πρωί, μετά από μια πολυάσχολη μέρα, προκείμενου να περάσει κάποιο χρόνο στην προσευχή μόνος Του με τον Θεό. Ακόμα και στο τέλος, όταν ήταν στον κήπο με τους δώδεκα, πήγε λίγο πιο πέρα για να είναι μόνος Του και μίλησε και πάλι στον Πατέρα.

Στους Α Βασιλείς 19:12 ο Θεός αποκάλυψε τον Εαυτό Του στον Ηλία μέσα από μια «μικρή λεπτή φωνή». Είναι στις στιγμές ησυχίας που η μικρή λεπτή φωνή είναι περισσότερο καθαρή. Θα πρέπει να αφιερώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται για να βρούμε τις στιγμές ησυχίας προκειμένου να συγκεντρωθούμε στην κοινωνία μας με τον επουράνιο Πατέρα και να ακούσουμε αυτή την μικρή λεπτή φωνή.

Duke Clark (από την εφημερίδα «Καλά Νέα»)