Βιβλικές Αλήθειες

Οι ευλογίες του Θεού ασχέτως κατάστασης (PDF) Αυτό το άρθρο σε PDF

Οι ευλογίες του Θεού ασχέτως κατάστασης



Ψαλμοί 139:7-8
«Που να πάω από το πνεύμα σου; Και από το πρόσωπο σου που να φύγω; Αν ανέβω στον ουρανό, είσαι εκεί, αν πλαγιάσω στον Άδη, νασου εσύ»

Ο ψαλμωδός ήξερε ότι ο Θεός ήταν πάντα εκεί, ασχέτως της κατάστασης. Μερικές φορές οι άνθρωποι νομίζουν ότι αν τα πράγματα δεν παν όπως τα περίμεναν, ο Θεός μάλλον τους έχει εγκαταλείψει. Αντί να κοιτάξουν στον Λόγο του Θεού και να καταλάβουν ότι ποτέ δεν θα τους εγκατέλειπε, κοιτάν στην κατάσταση τους προσπαθώντας να προσδιορίσουν απ’ αυτή αν ο Θεός είναι εκεί ή όχι.

Είναι πολύ καλό ότι ο Ιωσήφ δεν σκέφτονταν για τον Θεό μ’ αυτόν τον τρόπο. Οι αδερφοί του τον πούλησαν σε περαστικούς που μετά τον πούλησαν σκλάβο στον Αιγύπτιο Πετεφρή. Τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν καλύτερα καθώς ο Ιωσήφ έγινε επιστάτης στο σπίτι του Πετεφρή, αλλά μετά από ψευδείς κατηγορίες της γυναίκας του τελευταίου κατέληξε στην φυλακή. Ξένος, χώρια από την οικογένεια του, και επιπρόσθετα σκλάβος που τον βαλαν στην φυλακή για κάτι που δεν έκανε. Αν κάποιος είχε το δικαίωμα να πει «γιατί εγώ;» αυτός ήταν σίγουρα ο Ιωσήφ. Ωστόσο δεν θα βρούμε καμιά αρνητική φράση ή κατηγορία ενάντια στον Θεό να χει βγει από το στόμα του.

Στην πραγματικότητα, άσχετα από την κατάσταση, ο Θεός συνέχισε να ευλογεί και να ευοδώνει τον Ιωσήφ. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων στον Λόγο του Θεού που κοιτούσαν την κατάσταση τους και παραπονιόνταν στον Θεό. Αλλά ο Ιωσήφ ποτέ δεν έκανε κάτι τέτοιο. Είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν ήταν ότι είχε σχεδιάσει για την ζωή του, και επίσης το ίδιο σίγουρος ότι δεν ήταν και τόσο ευχάριστο. Ωστόσο σε κάθε μια από τις καταστάσεις που βρέθηκε, ο Ιωσήφ συνέχισε να προχωρά και ο Θεός τον ευλόγησε μέχρι που ο αρχηγός της Αιγύπτου τον έκανε δεύτερο σε εξουσία. Απ’ αυτή την θέση ήταν ικανός να σώσει τους ανθρώπους του Θεού από τις σκληρές ώρες που θα έρχονταν στο μέλλον.

Πάντα έχουμε να διαλέξουμε. Μπορούμε να κοιτάξουμε στις καταστάσεις γύρω μας και να πούμε «Γιατί αυτό συμβαίνει; Που είναι ο Θεός;» ή Μπορούμε να κοιτάξουμε στον Λόγο Του και να γνωρίσουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να μας χωρίσει από την αγάπη Του και ότι με το πνεύμα Του μέσα μας είναι πάντα εκεί για να μας ευλογεί.

Duke Clark (από την εφημερίδα "Good News")