Βιβλικές Αλήθειες

Ποιο είναι το πρόβλημα; (PDF) Αυτό το άρθρο σε PDF

Ποιο είναι το πρόβλημα;



Πιθανόν είναι θέμα κουλτούρας ή απλά θέμα ανθρώπινης φύσης να γινόμαστε ανυπόμονοι σχετικά με την ζωή και μόλις κάτι δεν φαίνεται να πάει εντελώς καλά να αρχίζουμε να κοιτάμε για το «πρόβλημα».

Κάποιος δεν αισθάνεται καλά ένα πρωί και η έρευνα ξεκινάει. «Είναι πιθανόν γιατί δεν γυμνάζομαι αρκετά. Αλλά ….. για περίμενε, είναι γιατί το νερό δεν είναι καθαρό. Αλλά τώρα ξέρω, είναι βιταμίνες, όχι ….. μεταλλικά στοιχεία, αλλά όχι….. είναι βότανα που μου λείπουν. Πραγματικά τελικά πιστεύω ότι είναι επειδή δεν έχω αρκετό ύπνο.»

Όπως τελικά καταλήγει είναι πιθανόν λίγο από όλα αυτά, όχι απλά ένα μοναδικό θέμα.

Αυτό επίσης φαίνεται ότι συμβαίνει και στα πνευματικά πράγματα. Κάποιος σηκώνεται ένα πρωί και λέει, «Το πνευματικό μου περπάτημα δεν είναι αυτό που συνήθιζε να είναι. Ποιο λοιπόν είναι το πρόβλημα; Θα πρέπει μάλλον να συγκεντρωθώ περισσότερο στις φανερώσεις του πνεύματος. Όχι περίμενε, πρώτα χρειάζεται να ελέγξω το πόσο πιστεύω. Αλλά χρειάζομαι αγάπη πριν την πίστη, έτσι θα αρχίσω από εκεί. Αλλά για περίμενε, θα πρέπει να είναι ο ανανεωμένος νους. Αυτό είναι, το βρήκα, βαλε τον ανανεωμένο νου να δουλεύει και όλα θα γίνουν όπως πριν. Αλλά για στάσου λίγο, κάποιος μόλις μου είπε ότι η μη βίωση του μυστηρίου είναι το πρόβλημα, έτσι θα αρχίσω από εκεί.»

Πραγματικά, έχω βρει πολύ λίγα “προβλήματα” στην ζωή που θα μπορούσαν να απομονωθούν σε μεμονωμένα θέματα. Μπορεί να υπάρχουν μεμονωμένα θέματα στα οποία θα πρέπει να κοιτάξουμε περισσότερο για να τα καταλάβουμε, αλλά η Γραφή μας λέει να φορέσουμε όλη την νέα φύση, όχι απλά ένα μεμονωμένο κομμάτι της. Θα πρέπει επιλεκτικά να βάλω μόνο τα πράγματα που νομίζω ότι θέλω ή να τα βάλω όλα; Η προς Εφεσίους 6 μας λέει να φορέσουμε όλη την πανοπλία του Θεού.

Η θρησκεία που είναι προϊόν ανθρώπων προσπαθεί να απομονώσει ένα πρόσωπο και να το κάνει να επικεντρωθεί σε κομμάτια της ζωής του που χρειάζονται βελτίωση, πράγμα που οδηγεί τελικά μόνο σε δόξα του εαυτού για την τελειότητα κάποιου ή σε αιώνια ήττα από το ότι δεν μπορείς ποτέ να φτάσεις τον στόχο.

Ο Θεός από την άλλη πλευρά, απλά μας ζητάει να ζήσουμε. Πίστεψε τις υποσχέσεις του Θεού και γίνε μέτοχος της θειας φύσης. Στο τέλος, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πνευματικά. Είμαστε πλήρης εν Χριστώ. Απλά χρειάζεται να χαρούμε την ζωή και να ζήσουμε σύμφωνα με τις υποσχέσεις του Θεού για να είμαστε καλά.

Duke Clark (από την εφημερίδα: «Good News»)