Βιβλικές Αλήθειες

Απόλαυσε το φρούτο (PDF) Αυτό το άρθρο σε PDF

Απόλαυσε το φρούτο



Σε όλους μας αρέσουν τα όμορφα τριαντάφυλλα, τα γλυκά φρούτα, το καταπράσινο φρεσκοκουρεμένο γρασίδι ή ένα μαγευτικό μεγάλο δέντρο. Αλήθεια όμως, πόσο συχνά εξετάζουμε τι χρειάζεται για να φτάσει κανείς σ’ αυτά; Ζούμε σ’ ένα κόσμο του τύπου: "τώρα το θέλω, τώρα το παίρνω". Αν σηκωθούμε σήμερα το πρωί και θέλουμε αυγά και τοστ, πηγαίνουμε στο ψυγείο και τα παίρνουμε. Αν δεν τα έχουμε, η καθυστέρηση είναι συνήθως υπόθεση είκοσι λεπτών, μέχρι δηλαδή να πεταχτούμε στο σούπερ μάρκετ. Συγκρίνετε τώρα αυτό, με το τι είχαν να αντιμετωπίσουν οι παππούδες μας. Αυτοί αν σηκώνονταν και ήθελαν αυγά και τοστ για πρωινό, θα έπρεπε να ξεκινούσαν τρεις με έξι μήνες ποιο πριν, φυτεύοντας σιτάρι και μεγαλώνοντας κότες.

Μεταφέροντας αυτό τώρα στον Λόγο του Θεού, ίσως διακρίνουμε την ίδια ανυπομονησία εκ μέρους μας. Βλέπουμε κάτι υπέροχο στον Λόγο του Θεού, όπως η διαθεσιμότητα να έχουμε την γνώση Του στο νου μας ή την αύξηση εν Χριστό και το θέλουμε εδώ και τώρα. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα στον Λόγο του Θεού που παίρνουν χρόνο και ωριμότητα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που χρειάζονται τον σπόρο να σπαρθεί, και έπειτα, με περιποίηση και φροντίδα, να τον δούμε να αυξάνει σε γεμάτη καρπό ωριμότητα.

Βέβαια υπάρχουν πλήθος από τις αφθονίες του Θεού οι οποίες είναι διαθέσιμες σε μας εδώ και τώρα, και αυτές μπορούμε όντως να τις έχουμε άμεσα. Ωστόσο, για τα υπόλοιπα θα πρέπει να διαθέσουμε τον αναγκαίο χρόνο για αύξηση και να περιμένουμε υπομονετικά το φρούτο να ωριμάσει. Αυτά έχουν να κάνουν κυρίως με θέματα ωριμότητας της σχέσης μας με τον επουράνιο Πατέρα μας, καθώς και με πλευρές του Χριστιανικού χαρακτήρα. Αυτά αναπτύσσονται με τον χρόνο καθώς εφαρμόζονται στην ζωή μας με συνέπεια και βιβλικότητα. Όταν αναγεννιόμαστε, λαμβάνουμε την νέα μας φύση εν Χριστώ, αλλά για να φανερωθεί αυτή πλήρως, θα πρέπει κιόλας να την φορέσουμε.

Duke Clark (από την εφημερίδα "Good News")