Βιβλικές Αλήθειες

Το ζωντανό νερό (PDF) Αυτό το άρθρο σε PDF

Το ζωντανό νερό



Στο κατά Ιωάννη 4 βρίσκουμε τον Ιησού να μιλάει με μια Σαμαρείτισσα. Εκεί, αφού πρώτα της ζήτησε νερό, στον στίχο 10 τον βρίσκουμε να λέει:

Κατά Ιωάννη 4:10
«Ο Ιησούς αποκρίθηκε και της είπε: Αν ήξερες την δωρεά του Θεού, και ποιος είναι αυτός που σου λέει: Δος μου να πιω, εσύ θα ζητούσες απ’ αυτόν, και θα σου έδινε το ζωντανό νερό»

Και ο Κύριος συνεχίζει:

Κατά Ιωάννη 4:13-14
«Καθένας που πίνει από τούτο το νερό, θα διψάσει ξανά. οποίος όμως πιει από το νερό που εγώ θα του δώσω, δεν θα διψάσει στον αιώνα. αλλά το νερό που θα του δώσω σ’ αυτόν, θα γίνει μέσα του πηγή νερού που θα αναβλύζει σε αιώνια ζωή»

Όποιος πιει από το νερό που ο Κύριος δίνει δεν θα διψάσει ποτέ. Κανένα άλλο νερό δεν μπορεί να ικανοποιήσει την δίψα για ζωή παρά μόνο το νερό που ο Κύριος δίνει. Ποιος είναι εκείνος που διψάει για ζωή; Ποιος είναι εκείνος που έχει κουραστεί από την έρημο αυτού του κόσμου; Ο Κύριος έχει καλά νέα γι’ αυτόν. Αυτός, ο αρχηγός της ζωής, έχει το ζωντανό νερό. Αν μπει στο μέσο μιας καρδιάς, όχι μόνο το νερό Του θα την ξεδιψάσει αλλά επίσης θα την κάνει «πηγή νερού που θα αναβλύζει σε αιώνια ζωή».

«οποίος έρχεται σε μένα, δεν θα πεινάσει. και οποίος πιστεύει σε μένα δεν θα διψάσει ποτέ» (κατά Ιωάννη 6:35)

Τάσος Κιουλάχογλου