Βιβλικές Αλήθειες

Κουράγιο για να σταθείς μόνος σου (PDF) Αυτό το άρθρο σε PDF

Κουράγιο για να σταθείς μόνος σου



Ήταν μια ηθικά πολύ σκοτεινή νύκτα για την Βαβυλώνα - πολύ σκοτεινότερη από τον χώρο εργασία σου, το σχολείο σου ή την κοινότητα σου. Ο βασιλιάς Βαλτάσαρ είχε εν γνώση του βλαστημήσει τον Θεό, βεβηλώνοντας τα ιερά σκεύη, λεία από τον ναό της Ιερουσαλήμ. Τώρα η Βαβυλώνα και ο Βαλτάσαρ είχαν να αντιμετωπίσουν την κρίση του Θεού.

Ωστόσο στο μέσο αυτής της γεμάτης σκότος νύκτας έλαμψε το φως ενός απλού μάρτυρα - του προφήτη Δανιήλ. Εξαιτίας της φήμης του σαν ο άνθρωπος "με το πνεύμα του Αγίου Θεού" (Δανιήλ 5:11), κλήθηκε για να ερμηνεύσει το μυστηριώδες μήνυμα που παρουσιάστηκε στον τοίχο.

Ο Δανιήλ θα μπορούσε να είχε ελαττώσει την προειδοποίηση του Θεού και να τις δώσει ένα τόνο που ο βασιλιάς και οι αυλικοί του θα μπορούσαν να ακούσουν. Θα μπορούσε να είχε παραλείψει το κομμάτι που αναφέρονταν σε κρίση και θάνατο. Αλλά αντί να μπερδέψει το μήνυμα για να ευχαριστήσει τον βασιλιά, εκείνος έμεινε πιστός και αληθινός στον Θεό. Μόνος μπροστά στον Βαλτάσαρ και στην μεθυσμένη αυλή του, με θάρρος είπε όλη την αλήθεια.

Απαιτούσε σίγουρα πολύ κουράγιο από τον Δανιήλ για να το κάνει αυτό, αλλά η απειλή από ένα γήινο βασιλιά δεν μπορούσε να συγκριθεί με την πίστη και υποταγή του στον Βασιλιά του Ουρανού. Ο Δανιήλ φοβόταν τον Βαλτάσαρ τόσο λίγο γιατί φοβόταν τον Θεό τόσο πολύ.

Όταν εμείς κοιτούμε στα ουράνια όπως ο Δανιήλ, θα ανακαλύψουμε και εμείς ότι ο Θεός μας δίνει το κουράγιο να σταθούμε μόνοι.

Haddon Robinson (από την σειρά "Our Daily Bread")