Βιβλικές Αλήθειες

Χριστιανοί και στις καθημερινές (PDF) Αυτό το άρθρο σε PDF

Χριστιανοί και στις καθημερινές



Ένας νεαρός είχε συνέντευξη για μια θέση σε μια μικρή εταιρία. Είχε καλή εμφάνιση και έκανε καλή εντύπωση στον ιδιοκτήτη. Είχε επίσης ετοιμάσει ένα θαυμάσιο βιογραφικό στο οποίο ανάφερε για πιθανές συστάσεις τον ποιμένα του, τον δάσκαλο του στο Κυριακό σχολείο, και ένα διάκονο της εκκλησίας. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας μελέτησε το βιογραφικό για μερικά λεπτά και μετά είπε, “Εκτιμώ αυτές τις συστάσεις από τους φίλους σου στην εκκλησία. Αλλά αυτό που πραγματικά θα ήθελα είναι να ακούσω από κάποιον που σε ξέρει τις καθημερινές.”

Είναι λυπηρό, αλλά υπάρχει τεράστια διαφορά στον τρόπο που μερικοί Χριστιανοί δρουν στην εκκλησία και στον τρόπο που αυτοί συμπεριφέρονται μέσα στον κόσμο. Οι αρχές τις οποίες επικαλούνται την Κυριακή θα πρέπει να εφαρμόζονται κάθε μέρα.

Ο Δανιήλ ήταν ένα παραδειγματικό μοντέλο στην σχέση του τόσο με τον Θεό όσο και με τον άνθρωπο. Δεν ζούσε με διπλές αρχές. Ο τρόπος που ζούσε καθημερινά ήταν συνεπής με τις πνευματικές του αξίες. Οι εχθροί του προσπάθησαν να του βρουν κάποιο λάθος, αλλά δεν μπόρεσαν (6:4). Το περπάτημα του μέσα στον κόσμο ήταν σε αρμονία με το περπάτημα του με τον Θεό.

Θα σοκαρίζονταν άραγε οι φίλοι μας στην εκκλησία αν παρατηρούσαν τις πράξεις μας και άκουγαν την ομιλία μας στην δουλειά ή στο σπίτι; Ένας καλός Χριστιανός τις Κυριακές είναι καλός και τις καθημερινές.

Richard W. De Haan (από το βιβλιαράκι “Our Daily Bread”, Τόμος 45, Αρ., 6,7,8)