Βιβλικές Αλήθειες

Υπηρετούμε ένα αναστημένο Σωτήρα (PDF) Αυτό το άρθρο σε PDF

Υπηρετούμε ένα αναστημένο Σωτήρα



Ήταν σχεδόν τρεις ημέρες και τρεις νύχτες μετά τη σταύρωση. Το σώμα του Ιησού Χριστού, του γιου του Θεού, του Μεσσία βρίσκονταν τοποθετημένο σ’ έναν τάφο έξω από την Ιερουσαλήμ, κοντά στο μέρος που τον σταύρωσαν. Ήταν γεμάτο αρώματα και τυλιγμένο σε ένα καθαρό σεντόνι. Ποιο όμως το όφελος όλων αυτών; Ένα νεκρό σώμα είναι ένα νεκρό σώμα, ανεξάρτητα από τα σεντόνια που το τυλίγουν ή τα αρώματα που το αρωματίζουν. Αποσύνθεση και φθορά είναι αυτά που το περιμένουν. Όχι όμως με αυτό το σώμα. Όχι με το σώμα του Ιησού. ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΦΘΟΡΑ. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΑΛΛΑ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΖΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Αυτός είναι «η απαρχή των κεκοιμημένων» (Προς Κορινθίους Α 15:20). Είχε πει στους μαθητές Του ότι θα πέθαινε και θα ανασταίνονταν και πάλι μετά από τρεις ημέρες αλλά δεν τον κατάλαβαν. Τον τύλιξαν με ένα σεντόνι, άλειψαν το σώμα του με ακριβά αρώματα, όπως ακριβώς θα έκαναν σε νεκρούς που τους άρμοζε μεγάλη τιμή. Δεν προσδοκούσαν αυτό που συνέβη τρεις ημέρες και τρεις νύχτες μετά τη σταύρωση. Κανένας ίσως να μην το περίμενε: ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ! Ο Θεός ανάστησε τον Ιησού Χριστό από τους νεκρούς! Το κατά Ματθαίο μας δίνει μια περίληψη των όσων θαυμάσιων συνέβησαν εκείνη η ημέρα:

Κατά Ματθαίο 28:1-10, 16-20
«ΚΑΙ ΑΦΟΥ πέρασε το Σάββατο, κατά τα χαράματα της πρώτης ημέρας της εβδομάδας, ήρθε η Μαρία η Μαγδαληνή, και η άλλη Μαρία, για να δουν τον τάφο. Και ξάφνου, έγινε μεγάλος σεισμός. επειδή, ένας άγγελος του Κυρίου κατεβαίνοντας από τον ουρανό, ήρθε και αποκύλισε την πέτρα από τη θύρα, και καθόταν επάνω σ’ αυτή. Η δε όψη του ήταν σαν αστραπή, και το ένδυμά του λευκό σαν χιόνι. Και από τον φόβο του οι φύλακες ταράχτηκαν, και έγιναν σαν νεκροί. Και αποκρινόμενος ο άγγελος, είπε στις γυναίκες: Εσείς, μη φοβάστε. επειδή, ξέρω, ότι ζητάτε τον Ιησού τον σταυρωμένο. δεν είναι εδώ. επειδή, αναστήθηκε, όπως το είχε πει. ελάτε, δείτε τον τόπο όπου ήταν τοποθετημένος ο Κύριος. και πηγαίνετε γρήγορα, και πείτε στους μαθητές του ότι, αναστήθηκε από τους νεκρούς. και δέστε, πηγαίνει πριν από σας στη Γαλιλαία. εκεί θα τον δείτε. προσέξτε, σας το είπα. Και αφού βγήκαν γρήγορα από το μνήμα, με φόβο και μεγάλη χαρά, έτρεξαν να το αναγγείλουν στους μαθητές του. Και ενώ έρχονταν να το αναγγείλουν στους μαθητές του, ξάφνου, ο Ιησούς τις συνάντησε, λέγοντας: Χαίρετε. Και εκείνες, αφού πλησίασαν, έπιασαν τα πόδια του, και τον προσκύνησαν. Τότε, ο Ιησούς λέει σ’ αυτές: Μη φοβάστε. πηγαίνετε, αναγγείλατε προς τους αδελφούς μου, για να πάνε στη Γαλιλαία. και εκεί θα με δουν…..Και οι έντεκα μαθητές πήγαν στη Γαλιλαία, στο βουνό, όπου τους είχε παραγγείλει ο Ιησούς. Και αφού τον είδαν, τον προσκύνησαν. μερικοί, όμως, δίστασαν. Και καθώς ο Ιησούς τους πλησίασε, τους μίλησε, λέγοντας: Δόθηκε σε μένα κάθε εξουσία στον ουρανό και επάνω στη γη. Αφού, λοιπόν, πορευτείτε, κάντε μαθητές όλα τα έθνη, βαπτίζοντάς τους στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντάς τους να τηρούν όλα όσα παρήγγειλα σε σας. και δέστε, εγώ είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, μέχρι τη συντέλεια του αιώνα. Αμήν.»

Εκείνοι που φρουρούσαν τον νεκρό έγιναν σαν νεκροί και αυτός που ήταν νεκρός έγινε ζωντανός! Όπως ο Λόγος του Θεού μας λέει στην προς Κορινθίους Β 13:4:

Προς Κορινθίους Β 13:4
"Επειδή, αν σταυρώθηκε από ασθένεια, όμως ζει με δύναμη Θεού"

Και όπως ο Παύλος είπε στους Εβραίους στις Πράξεις 13:26-39

Πράξεις 13:26-39
"Άνδρες αδελφοί, γιοι τού γένους τού Αβραάμ, και εκείνοι ανάμεσά σας που φοβούνται τον Θεό, σε σας στάλθηκε ο λόγος αυτής της σωτηρίας. Επειδή, αυτοί που κατοικούν στην Ιερουσαλήμ, και οι άρχοντές τους, αφού δεν γνώρισαν αυτόν μήτε τα λόγια των προφητών, που διαβάζονται κάθε Σάββατο, τα εκπλήρωσαν, όταν τον κατέκριναν. και ενώ δεν βρήκαν καμιά αιτία θανάτου, ζήτησαν από τον Πιλάτο να θανατωθεί. Και όταν τελείωσαν όλα τα γραμμένα γι’ αυτόν, αφού τον κατέβασαν από το ξύλο, τον έβαλαν σε μνήμα. Ο Θεός, όμως, τον ανάστησε από τους νεκρούς. ο οποίος, για πολλές ημέρες, φάνηκε σ’ αυτούς, που είχαν ανέβει μαζί του από τη Γαλιλαία στην Ιερουσαλήμ, οι οποίοι είναι μάρτυρές του προς τον λαό. Κι εμείς ευαγγελιζόμαστε σε σας την υπόσχεση που έγινε στους Πατέρες, ότι ο Θεός την εκπλήρωσε αυτή σε μας, τα παιδιά τους, ανασταίνοντας τον Ιησού. Καθώς είναι γραμμένο και στον δεύτερο Ψαλμό: «Υιός μου είσαι εσύ. εγώ σήμερα σε γέννησα». Μάλιστα, ότι τον ανάστησε από τους νεκρούς, χωρίς να πρόκειται πλέον να επιστρέψει στη φθορά, λέει ως εξής, ότι: «Θα σας δώσω τα πιστά ελέη τού Δαβίδ». Γι’ αυτό, σε έναν άλλον Ψαλμό λέει: «Δεν θα αφήσεις τον όσιό σου να δει φθορά». Επειδή, ο μεν Δαβίδ, αφού υπηρέτησε τη βουλή τού Θεού μέσα στη γενεά του, κοιμήθηκε, και προστέθηκε στους πατέρες του, και είδε φθορά. Εκείνος, όμως, τον οποίο ο Θεός ανάστησε, δεν είδε φθορά. Ας είναι, λοιπόν, γνωστό σε σας, άνδρες αδελφοί, ότι διαμέσου αυτού κηρύττεται προς εσάς άφεση αμαρτιών. και από όλα, από όσα δεν μπορέσατε διαμέσου τού νόμου τού Μωυσή να δικαιωθείτε, διαμέσου τούτου, καθένας που πιστεύει, ανακηρύσσεται δίκαιος.."

Ο Θεός ανάστησε τον Ιησού από τους νεκρούς! Όπως επίσης λέει ο Λόγος στην προς Ρωμαίους, αυτό ήταν η απόδειξη ότι είναι Γιος του Θεού (προς Ρωμαίους 1:4). Πραγματικά πόσο θαυμάσιο είναι αυτό! Σ’ αυτόν τον παρόντα κακό αιώνα ο ανθρωπισμός και ο Σατανάς, ο θεός του, έχουν ανυψώσει τα καλά ήθη, αφήνοντας όμως έξω το όνομα του θαυμάσιου Κυρίου μας. Όμως εμείς δεν υπηρετούμε απλά έναν δάσκαλο καλών ηθών. Υπηρετούμε το Κύριο Ιησού Χριστό, τον αναστημένο Γιο του Θεού, Βασιλιά βασιλιάδων και Κύριο κυρίων.

Τάσος Κιουλάχογλου