Βιβλικές Αλήθειες

Η πιο πολύτιμη σου αποσκευή (PDF) Αυτό το άρθρο σε PDF

Η πιο πολύτιμη σου αποσκευή



Δεν είναι πολύ καιρός που συνέβη αυτό το περιστατικό: μια από τις συνάδελφους μου στην δουλειά ήρθε στο γραφείο μου λέγοντας μου ότι κατεβαίνοντας από το τραίνο είχε ξεχάσει να πάρει την βαλίτσα της. Ταξίδευε εκείνο το βράδυ και η λύπη της ήταν πολύ μεγάλη. Έπειτα, την επόμενη, σκεφτόμουνα αυτό το περιστατικό: υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που θα λυπηθούν υπερβολικά για μια υλική απώλεια, για μια χαμένη ευκαιρία για μια επιθυμία που δεν εκπληρώθηκε. Και όμως, μπορεί να μην ενδιαφερθούν καθόλου για ΤΗΝ απώλεια: ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. Ο Ιησούς στο κατά Λουκά 12:15-21 είπε μια σχετική παραβολή:

Κατά Λουκά 12:15-21
«Και τους είπε: Προσέχετε και φυλάγεστε από την πλεονεξία. επειδή αν κάποιος έχει περίσσεια αγαθά, η ζωή του δεν εξαρτάται από τα υπάρχοντα του. Και τους είπε μια παραβολή, λέγοντας: Κάποιου πλουσίου ανθρώπου τα χωράφια καρποφόρησαν άφθονα. και συλλογίζονταν μέσα του, λέγοντας: τι να κάνω; Επειδή δεν έχω που να συγκεντρώσω τους καρπούς μου. Και είπε: τούτο θα κάνω. θα γκρεμίσω τις αποθήκες μου, και θα χτίσω μεγαλύτερες, κι εκεί θα συγκεντρώσω όλα τα γεννήματα μου και τα αγαθά μου. και θα πω στην ψυχή μου: Ψυχή μου έχεις πολλά αγαθά αποταμιευμένα για πολλά χρόνια. αναπαύου, φάε, πιες, ευφραίνου. Και ο Θεός είπε σ’ αυτόν: Άφρονα αυτήν εδώ την νύκτα απαιτούν από σένα την ψυχή σου. όσα λοιπόν ετοίμασες, τινός θα είναι; Έτσι θα είναι οποίος θησαυρίζει στον εαυτό του και δεν πλουτίζει στον Θεό»

Αυτός ο άνθρωπος ενδιαφέρονταν τόσο πολύ για οτιδήποτε άλλο, ξεχνώντας όμως το πλέον σημαντικό: ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΨΥΧΗ.

Εκατομμύρια ανθρώπων σήμερα ακολουθούν την φιλοσοφία του: «φάε, πιες, ευφραίνου» ή όπως ο Παύλος το έθεσε σε ένα άλλο σημείο «Ας φάμε και ας πιούμε. επειδή αύριο πεθαίνουμε» (Προς Κορινθίους Α 15:32). Φροντίζουν για οτιδήποτε άλλο εκτός από την ψυχή τους. Φίλε μου το πιο πολύτιμο πράγμα που έχεις δεν είναι η σοδειά σου, τα όσα κατέχεις, η καριέρα σου κτλ. Το πιο πολύτιμο πράγμα που έχεις είναι Η ΙΔΙΑ ΣΟΥ Η ΨΥΧΗ. Αν επιθυμείς να την χάσεις, μπορείς να την χάσεις. Είναι επιλογή σου.

Ωστόσο αν δεν έχεις τέτοια επιθυμία, ο Θεός έχει προμηθεύσει κάτι ειδικό γι’ αυτόν τον σκοπό: τον Ιησού Χριστό. Όπως μας λέει στο Κατά Ιωάννη 3:16-18

Κατά Ιωάννη 3:16-18
«Επειδή, ο Θεός με τέτοιο τρόπο αγάπησε τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ. Επειδή ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό Του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να ΣΩΘΕΙ ο κόσμος διάμεσου αυτού. Όποιος πιστεύει σ’ Αυτόν δεν κρίνεται. οποίος όμως δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενούς Υιού του Θεού»

και προς Ρωμαίους 10:9-10
«ότι, αν με το στόμα σου ομολογήσεις Κύριο, τον Ιησού, και μέσα στην καρδιά σου πιστέψεις ότι ο Θεός τον ανάστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς. επειδή με την καρδιά πιστεύει κάποιος για δικαιοσύνη, και με το στόμα γίνεται ομολογία προς σωτηρία»

Η απάντηση στην ερώτηση του αν θα σωθείς ή όχι, της απώλειας ή όχι της ψυχή σου, είναι ισοδύναμη με την απάντηση που δίνεις στην ερώτηση του αν πιστεύεις στον Κύριο Ιησού Χριστό ή όχι. Εκείνοι που πιστεύουν σ’ Αυτόν δεν θα χαθούν ποτέ. Εκείνοι που δεν πιστεύουν θα απολεσθούν. Ο Θεός έχει στείλει μια πρόσκληση σε κάθε άνθρωπο προσκαλώντας τον να πιστέψει με την καρδιά του στον Ιησού Χριστό σαν Κύριο, αφεντικό, και στην ανάσταση του από τους νεκρούς. Να πιστέψει ότι ο Ιησούς είναι ο Μεσσίας, ο Γιος του Θεού και κάνοντας το να λάβει το δώρο της αιώνιας ζωής. Θα δεχτείς την πρόσκληση Του; Θα μετανιώσεις και θα δεχτείς τον Ιησού Χριστό; ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΑΠΟΣΚΕΥΗ ΣΟΥ: ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ.

Κατά Ματθαίο 11:28-30
«Ελάτε σε εμένα όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι, κι εγώ θα σας αναπαύσω. Σηκώστε επάνω σας τον ζυγό μου, και μάθετε από μένα. επειδή είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά. και θα βρείτε ανάπαυση μέσα στις ψυχές σας. Επειδή ο ζυγός μου είναι καλός και το φορτίο μου ελαφρύ»

Δώσε σήμερα την ψυχή σου στον Κύριο Ιησού Χριστό, όπως σε καλεί. Ξεφόρτωσε τα βάρη σου επάνω Του για να βρεις ανάπαυση στην καρδιά σου.

«Επειδή, τι ωφελείται ο άνθρωπος, αν κερδίσει ολόκληρο τον κόσμο, ζημιωθεί όμως την ψυχή του;» (Κατά Ματθαίο 16:26)

Τάσος Κιουλάχογλου