Βιβλικές Αλήθειες

Ζει τώρα! (PDF) Αυτό το άρθρο σε PDF

Ζει τώρα!



Θα ήθελα σ’ αυτό το τεύχος να ρίξουμε μια μάτια στο γεγονός της αναστάσεως του Χριστού.

1. Ανάσταση: Όχι ένα γεγονός του παρελθόντος

Τα περισσότερα ιστορικά γεγονότα αφορούν ανθρώπους που δεν είναι παρόντες πλέον. Σε αντίθεση με αυτά, η ανάσταση εορτάζει το γεγονός ότι ο Ιησούς Χριστός, αν και πέθανε στον σταυρό για τις αμαρτίες της ανθρωπότητας 2,000 χρόνια πριν, ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ! Τρεις μέρες μετά την σταύρωση Του, ο Θεός τον ανάστησε από τους νεκρούς!

Ο Πέτρος, συνοψίζοντας τα γεγονότα της σταύρωσης και της ανάστασης, είπε την ημέρα της Πεντηκοστής:

Πράξεις 2:22-33
«Άνδρες Ισραηλίτες ακούστε τούτα τα λόγια. τον Ιησού τον Ναζωραίο, άνδρα που αποδείχθηκε σε σας από τον Θεό με δυνάμεις και τέρατα και σημεία, τα οποία ο Θεός έκανε ανάμεσα σας διάμεσου αυτού, όπως ξέρετε και σεις, τούτον παίρνοντας τον, παραδομένος σύμφωνα μες την ορισμένη βουλή και πρόγνωση του Θεού, με άνομα χέρια αφού τον σταυρώσατε τον θανατώσατε. ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΑΝΑΣΤΗΣΕ ΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΩΔΙΝΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΑΠ’ ΑΥΤΟΝ. Επειδή ο Δαβίδ λέγει γι’ αυτόν: «Έβλεπα τον Κύριο μπροστά μου διαρκώς, επειδή είναι από τα δεξιά μου για να μην σαλευτώ. Γι’ αυτό ευφράνθηκε η καρδιά μου, και αγαλλίασε η γλώσσα μου. ακόμα δε και η σάρκα μου θα αναπαυθεί με ελπίδα. Επειδή δεν θα εγκαταλείψεις την ψυχή μου στον Άδη ούτε θα αφήσεις τον όσιο σου να δει φθορά. Μου φανέρωσες δρόμους ζωής. θα με χορτάσεις με ευφρόσυνη από το πρόσωπο σου» Άνδρες αδερφοί, μπορώ να σας πω δημόσια για τον πατριάρχη Δαβίδ , ότι και πέθανε και θάφτηκε, και το μνήμα του είναι μεταξύ μας μέχρι αυτήν την ημέρα. Επειδή λοιπόν ήταν προφήτης, και ήξερε ότι ο Θεός ορκίστηκε σ’ αυτόν με όρκο, ότι από τον καρπό της οσφύος αυτού θα σηκώσει κατά σάρκα τον Χριστό, για να τον καθίσει επάνω στον θρόνο του, προβλέποντας μίλησε ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΟΥΤΕ Η ΣΑΡΚΑ ΤΟΥ ΕΙΔΕ ΦΘΟΡΑ. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΣΕ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ. ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΥΨΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΞΕΧΥΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΤΕ.»

Ο Ιησούς Χριστός δεν είναι κάποιος που τον θυμάται μόνο η ιστορία, ούτε κάποιος που ζει μόνο μέσα από τις γραπτές του διδασκαλίες. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ! ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩΡΑ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΧΥΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ, ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΦΘΟΝΑ ΤΩΡΑ! ΉΡΘΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ! ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΩΡΑ! Ο ΙΗΣΟΥΣ ΖΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! ΑΜΗΝ.

2. Ζει τώρα: Μας ευλογεί

Στις Πράξεις 3 διαβάζουμε:

Πράξεις 3:18-20
«Και ο Θεός όσα προείπε με το στόμα όλων των προφητών του, ότι ο Χριστός επρόκειτο να πάθει το εκπλήρωσε έτσι. Μετανοήστε λοιπόν και επιστρέψτε για να εξαλειφθούν οι αμαρτίες σας, ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΜΕΝΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ»

Και Πράξεις 3:26
«Ο Θεός πρώτα σε σας, ΑΦΟΥ ΑΝΑΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ, ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ, ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΣΑΣ. »

Ο Ιησούς Χριστός είναι το πλέον σπουδαίο πρόσωπο της ανθρώπινης ιστορίας. Ωστόσο, δεν είναι απλά «ιστορία». Είναι ο πλέον σημαντικός για να θυμάται κανείς. Ωστόσο, δεν είναι απλά μια ανάμνηση. Ο Ιησούς είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτά: ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Μια πραγματικότητα που αποκαλύπτετε στον κάθε ένα που πιστεύει σ’ Αυτόν. Όπως αποκαλύφθηκε στον Παύλο, στις Πράξεις 9:

Πράξεις 9:1-6
«Ο δε Σαύλος, πνέοντας ακόμα από απειλή και φόνο ενάντια στους μαθητές του Κυρίου, ήρθε στον αρχιερέα, και ζήτησε απ’ αυτόν επιστολές για τις συναγωγές στην Δαμασκό, προκειμένου αν βρει μερικούς από την οδό, και άνδρες και γυναίκες, να τους φέρει δεμένους στην Ιερουσαλήμ. Και καθώς πορεύονταν πλησίαζε στην Δαμασκό, και ξαφνικά άστραψε γύρω του φως από τον ουρανό. και πέφτοντας κάτω στην γη, άκουσε μια φωνή να του λέει: Σαούλ, Σαούλ γιατί με καταδιώκεις; Και είπε: Ποιος είσαι Κύριε; Και ο Κύριος είπε: Εγώ είμαι ο Ιησούς, τον οποίο εσύ καταδιώκεις. είναι σκληρό σε σένα να κλοτσάς σε καρφιά. Εκείνος δε τρέμοντας, κι ενώ έγινε έκθαμβος, είπε: Κύριε, τι θέλεις να κάνω; Και ο Κύριος του είπε: Σήκω, και μπες μέσα στην πόλη, και θα σου λαληθεί τι πρέπει να κάνεις»

Ο Παύλος, πήγαινε στην Δαμασκό με ένα μόνο σκοπό στο μυαλό του: να αιχμαλωτίσει του μαθητές του Κυρίου. Δεν είχε φανταστεί ωστόσο, ότι στον δρόμο θα συναντούσε τον ίδιο τον Κύριο! Πιθανόν σκέφτονταν ότι ήταν νεκρός. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ! ΗΤΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΣ και η αποκάλυψη Του στον Παύλο εκείνη την ημέρα έστρεψε τον μέχρι τότε μεγάλο διώκτη της εκκλησίας στον απόστολο Παύλο που όλοι ξέρουμε.

Επιστρέφοντας σε μας, ο ίδιος Ιησούς που αποκαλύφθηκε στον Παύλο εκείνη την ημέρα, αποκαλύπτετε σε άνδρες και γυναίκες σήμερα. Όπως ο ίδιος είπε στο κατά Ιωάννη 14:21

Κατά Ιωάννη 14:21
«Εκείνος που έχει τις εντολές μου και τις τηρεί, εκείνος είναι που με αγαπάει. κι εκείνος που με αγαπάει, θα αγαπηθεί από τον Πατέρα μου. ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΦΑΝΕΡΩΣΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ»

Ο Ιησούς ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ, ΦΑΝΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ σε κάθε ένα που τον αγαπά.

3. Κατά Ματθαίο 28:20

Ήταν λίγες μόνο μέρες μετά την ανάσταση, και σ’ ένα όρος της Γαλιλαίας οι μαθητές είχαν ραντεβού με τον Κύριο. Εκεί τους έδωσε αυτό που έχει μείνει γνωστό σαν «η Μεγάλη Αποστολή». Το κατά Ματθαίο 28:18-20 μας λέει:

Κατά Ματθαίο 28:18-20
«Και καθώς ο Ιησούς τους πλησίασε, τους μίλησε, λέγοντας: Δόθηκε σε μένα κάθε εξουσία στον ουρανό και πάνω στην γη. Αφού, λοιπόν, πορευθείτε, κάντε μαθητές όλα τα έθνη, βαπτίζοντας τους στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντας τους να τηρούν όλα όσα παρήγγειλα σε σας. ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ. ΑΜΗΝ»

Για πολλούς από μας αυτή η εντολή του Κυρίου είναι κάτι που ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ μας θα πρέπει να εκπληρώσουμε. Πιστεύω ωστόσο ότι ο Ιησούς δίνοντας αυτή την αποστολή δεν εννοούσε κάτι τέτοιο. Και αυτό γιατί, δίνοντας την πρόσθεσε: «ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ». Στην εκπλήρωση της αποστολής αυτής και στην υπηρεσία του Κυρίου είμαστε ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. Ο Κύριος είναι η κεφαλή του σώματος, εκείνος που δίνει εντολές και που μας βοηθάει να τις φέρουμε σε πέρας. Οι εντολές του ΔΕΝ είναι εντολές ενός απόντος ηγέτη. Αντίθετα, είναι εντολές ενός ζωντανού, δραστήριου ηγέτη που εργάζεται μαζί με τους ανθρώπου Του ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ.

4. Ζει τώρα: Μας νουθετεί

Στις Πράξεις 9, αμέσως μετά την συνάντηση του Κυρίου με τον Παύλο, βρίσκουμε την αναφορά στον Ανανία, ένα μαθητή στην Δαμασκό. Ας πάμε στους στίχους 10-18 για να ρίξουμε μια μάτια σ’ αυτή την αναφορά:

Πράξεις 9:10-18
«Υπήρχε δε κάποιος μαθητής στην Δαμασκό, που ονομάζονταν Ανανίας, και ο Κύριος, διάμεσου ενός οράματος, του είπε: Ανανία. Κι εκείνος είπε: Εδώ είμαι Κύριε. Και ο Κύριος του είπε: Αφού σηκωθείς, πήγαινε στην οδό που λέγεται Ευθεία, και στο σπίτι του Ιούδα ζήτησε κάποιον που λέγεται Σαύλος, από την Ταρσό. επειδή, να, προσεύχεται. και διάμεσου οράματος είδε έναν άνθρωπο που λέγονταν Ανανίας, ότι μπήκε μέσα και έβαλε επάνω του το χέρι για να ξαναδεί. Και ο Ανανίας αποκρίθηκε: Κύριε, από πολλούς άκουσα γι’ αυτόν τον άνδρα, όσα κακά έκανε στους αγίους σου στην Ιερουσαλήμ. κι εδώ έχει εξουσία από τους αρχιερείς να δέσει όλους όσους επικαλούνται το όνομα σου. Και ο Κύριος του είπε: Πήγαινε, επειδή αυτός είναι ένα εκλεκτό σκεύος σε μένα, για να βαστάξει το όνομα μου σε έθνη και βασιλιάδες και τους γιους Ισραήλ. επειδή, εγώ θα του δείξω όσα πρέπει να πάθει για χάρη του ονόματος μου»

Το μόνο που ο Ανανίας ήξερε για τον Παύλο ήταν ότι ήταν κάποιος που δίωκε τους αγίους του Κυρίου. Ήταν ο Κύριος ο ίδιος που τα κανόνισε ώστε να πάει και να δει τον Παύλο. Ξέρει αυτός να κανονίζει πράγματα, ακόμα και εκεί που τίποτα δεν φαίνεται δυνατό να κανονιστεί. Ήξερε πώς να κανονίσει ώστε ο Ανανίας να συναντήσει τον Παύλο. Ήξερε πώς να κανονίσει για κάποιον άλλο Ανανία να έρθει και να συναντήσει ΕΣΕΝΑ, όταν εσύ στράφηκες προς Εκείνον.

Και κάτι άλλο αξιοσημείωτο: Ο Κύριος ξέρει τον καθένα από μας όπως ήξερε τον Ανανία: ονομαστικά. Αυτός είναι ο καλός ποιμένας που ξέρει κάθε ένα από τα πρόβατα του και κάθε ένα από τα πρόβατα του τον γνωρίζει. Όπως είπε στο κατά Ιωάννη 10:

Κατά Ιωάννη 10:3-4, 14-15, 27-29
«και τα δικά του πρόβατα τα φωνάζει με το όνομα τους, και τα βγάζει έξω. Και όταν βγάλει έξω τα δικά του πρόβατα, πηγαίνει μπροστά τους» και τα πρόβατα τον ακολουθούν, επειδή γνωρίζουν την φωνή του….. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΟΙΜΕΝΑΣ Ο ΚΑΛΟΣ, ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ, καθώς ο Πατέρας γνωρίζει εμένα, κι εγώ γνωρίζω τον Πατέρα. και την ψυχή μου βάζω για χάρη των προβάτων ….. ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΚΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΟΥ, ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ. ΚΙ ΕΓΩ ΔΙΝΩ Σ’ ΑΥΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ. Ο Πατέρας μου ο οποίος μου τα έδωσε είναι μεγαλύτερος από όλους. και κανένας δεν μπορεί να αρπάξει από το χέρι του Πατέρα μου.»

Ο ίδιος καλός ποιμένας του κατά Ιωάννη 10 είναι εκείνος που κατευθύνει το ποίμνιο του και σήμερα. Μας γνωρίζει όλους κατ’ όνομα. Μας μιλάει όπως μιλούσε στον Ανανία: με το μικρό μας όνομα. Μακάρι όταν μας καλεί, η απάντηση μας να είναι σαν την απάντηση του Ανανία: «Εδώ είμαι Κύριε».

5. «Όπου είναι δυο ή τρεις…»

Οι περισσότεροι από μας γνωρίζουν το παρακάτω απόσπασμα του κατά Ματθαίου 18:20:

«Επειδή, όπου είναι δυο ή τρεις συγκεντρωμένοι στο όνομα μου, εκεί είμαι εγώ ανάμεσα τους.»

Αυτό που το παραπάνω απόσπασμα πολύ καθαρά λέει, είναι ότι κάθε συγκέντρωση πιστών που γίνεται στο όνομα του Ιησού, φέρνει τον Ιησού στην συγκέντρωση. Όχι βέβαια σαν ένα παθητικό επισκέπτη, αλλά σαν ένα ενεργό μέρος. Θυμάστε εκείνους τους δυο που προχωρούσαν προς τους Εμμαούς (κατά Λουκά 24:13-35); Συζητούσαν για τον Κύριο και ο Κύριος ήρθε στην συζήτηση τους προσωπικά, εξηγώντας σ’ αυτούς τις γραφές και ανοίγοντας το νου τους στο να τις καταλάβουν. Ακριβώς αυτό συμβαίνει και σήμερα όπου μαζεύονται πιστοί στο όνομα του Ιησού: ο Ιησούς γίνεται ενεργό μέρος της συνάντησης, ανοίγοντας το μυαλό και την κατανόηση εκείνων που θέλουν να μάθουν γι’ αυτόν. Μέσω του πνεύματος Του εξηγεί τις γραφές, διδάσκει, νουθετεί, και όπου είναι δυο ή τρεις συντηγμένοι στο όνομα του Ιησού εκεί είναι και αυτός. Δεν χάνει ποτέ κανένα ραντεβού.

6. Ζει τώρα: Μας ενθαρρύνει

Ίσως θυμόμαστε από τις αναφορές των ευαγγελίων πολλές φορές τον Ιησού να ενθαρρύνει και να ενδυναμώνει τους ανθρώπους πραγματικά. Τον θυμόμαστε ίσως να λέει: «ειρήνη σε σένα. μη φοβάσαι».

Φυσικά αυτή η δράση του Κυρίου δεν σταματάει στις ευαγγελικές περικοπές. Ο Ιησούς είναι εδώ σήμερα και όπως η προς Εβραίους 13 λέει: «είναι ο ίδιος χθες και σήμερα και στους αιώνες» (Προς Εβραίους 13:8).

Όπως ο Παύλος είπε χαρακτηριστικά στην προς Φιλιππησίους 4:13

«Όλα τα μπορώ, ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ»

Δεν είπε: διάμεσου του Χριστού που με ενδυνάμωσε. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΩΡΑ.

Ας δούμε ένα παράδειγμα της ενδυνάμωσης του Κυρίου, όπως δίνεται στο βιβλίο των Πράξεων. Ο απόστολος Παύλος πήγε στην Ιερουσαλήμ όπου αιχμαλωτίστηκε από τους φανατικούς Ιουδαίους και ρίχτηκε στην φυλακή. Εκεί πιθανόν κανένας δεν μπορούσε να τον φτάσει. Κανένας ίσως, εκτός από έναν: ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ. Όπως οι Πράξεις 23:10-11 μας λένε:

Πράξεις 23:10-11
«Κι επειδή έγινε μεγάλη διαμάχη, ο χιλίαρχος φοβούμενος μήπως ο Παύλος διασπαραχθεί απ’ αυτούς, πρόσταξε να κατεβεί το στράτευμα και να τον αρπάξει από ανάμεσα τους, και να τον φέρει στο φρούριο. Και την ερχόμενη νύχτα, ο Κύριος, αφού φάνηκε σ’ αυτόν ξαφνικά, είπε: Έχε θάρρος, Παύλο, επειδή όπως έδωσες για μένα μαρτυρία στην Ιερουσαλήμ, έτσι πρέπει να δώσεις μαρτυρία και στην Ρώμη»

και αργότερα όπως πάλι ο Παύλος λέει στον Τιμόθεο:

Προς Τιμόθεο Β 4:16-17
«Κατά την πρώτη μου απολογία δεν μου παραστάθηκε κανένας, αλλά όλοι με εγκατέλειψαν. (είθε να μην τους λογαριαστεί). ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕ, για να διακηρυχθεί διαμέσου εμού πλήρως το κήρυγμα, και όλα τα έθνη να ακούσουν. και ελευθερώθηκα από το στόμα του λιονταριού.»

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΦΑΝΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕ! Ο Παύλος δεν εργάζονταν για κάποιον που είπε ωραίες κουβέντες και μετά πέθανε και το μόνο που έμεινε ήταν τα λόγια του. Ποιος θα στέκονταν στο πλευρό του τότε; Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΥΡΙΟ: ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ. Ο Ιησούς Χριστός των ευαγγελίων δεν είναι ένας ιστορικός αλλά ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΙΗΣΟΥΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΠΛΑΧΝΙΚΟΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΓΑΠΗ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.

7. Ζει τώρα: Θα έρθει πάλι

Κλείνοντας αυτή την σύντομη αναφορά στον αναστημένο Ιησού Χριστό, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το γεγονός ότι όπως ο Ιησούς αναλήφθηκε στους ουρανούς 40 μέρες μετά την ανάσταση, έτσι θα έρθει πάλι από τους ουρανούς. Όπως οι άγγελοι είπαν στους μαθητές που την ημέρα της ανάληψης ατένιζαν τον Ιησού να ανεβαίνει στον ουρανό:

Πράξεις 1:9-11
«Και όταν [ο Ιησούς] τα είπε αυτά, ενώ αυτοί έβλεπαν, αναλήφθηκε, και από κάτω του ένα σύννεφο τον πήρε από τα μάτια τους. Κι ενώ αυτοί εξακολουθούσαν να ατενίζουν στον ουρανό, όταν αυτός ανέβαινε, να, δυο άνδρες με λευκά ενδύματα στάθηκαν κοντά τους. οι οποίοι και είπαν: Άνδρες Γαλιλαίοι, γιατί στέκεστε κοιτάζοντας στον ουρανό; Αυτός ο Ιησούς, που αναλήφθηκε από σας στον ουρανό, ΘΑ ΡΘΕΙ ΕΤΣΙ, ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΝΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ»

Αποκάλυψη 1:7
«ΝΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΔΕΙ ΚΑΘΕ ΜΑΤΙ, ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΟΓΧΙΣΑΝ. ΚΑΙ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΝ ΕΠ’ ΑΥΤΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΝΑΙ ΑΜΗΝ»

και κατά Ματθαίο 24:30-31
«Και τότε θα φανεί το σημείο του Υιού του ανθρώπου στον ουρανό. και τότε θα θρηνήσουν όλες οι φυλές της γης, και θα δουν τον υιό του ανθρώπου να έρχεται πάνω στα σύννεφα του ουρανού μαζί με δύναμη και πολλή δόξα»

Ο Ιησούς Χριστός έρχεται με δύναμη και δόξα πολύ. Και μείς λέμε:

«Ναι έλα Κύριε Ιησού» (Αποκάλυψη 22:21)

Τάσος Κιουλάχογλου