Βιβλικές Αλήθειες

Άνθρωποι όπως ο καθένας; (PDF) Αυτό το άρθρο σε PDF

Άνθρωποι όπως ο καθένας;



Διάβαζα πρόσφατα στο κατά Ματθαίο 4 τους πειρασμούς του Χριστού στην έρημο. Ο αντίδικος δυο φορές τον προκάλεσε με την φράση «Αν είσαι γιος του Θεού…». Βλέποντας το λίγο διαφορετικά, μου φάνηκε σαν να του έλεγε «Ιησού δεν είσαι γιος του Θεού. Είσαι ένας απλός άνθρωπος όπως κάθε άλλος… αν πέσεις από τον ναό κανένας δεν πρόκειται να σε σώσει. Αν πεινάς κανένας δεν πρόκειται να σε ταΐσει. Έλα λοιπόν, προσπάθησε…. Κάνε αυτές τις πέτρες ψωμί; Πέσε από τον ναό; Προσπάθησε λοιπόν, αν δεν είσαι κάτι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο, αν δηλαδή είσαι Γιος του Θεού». Το ίδιο συμβαίνει και με μας σήμερα. Είμαστε γιοι και κόρες του Θεού αλλά ο εχθρός προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν είμαστε τίποτα περισσότερο από αβοήθητα ανθρώπινα όντα. Ψιθυρίζει στα αυτιά μας: «είσαι μόνος σου σ’ αυτόν τον κόσμο … ο Θεός σου είναι πολύ μακριά. Προχώρησε, σκέψου και συμπεριφέρσου όπως κάθε άλλος, όπως ο κόσμος»

Σίγουρα είμαστε ανθρώπινα όντα όπως κάθε άλλος σ’ αυτήν την γη. Αλλά, και εδώ είναι το αλλά που ο εχθρός διαστρέβλωνε στην περίπτωση του Χριστού και διαστρεβλώνει και με μας: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ! Έχουμε σπίτι στον ουρανό, στο παλάτι Του ΤΩΡΑ, έχουμε την θέση μας στην αγκαλιά του ΤΩΡΑ! Δεν είμαστε αβοήθητα ανθρώπινα όντα όπως ο εχθρός θέλει να μας πείσει, αλλά παιδιά του Θεού! «Αγαπητοί, τώρα είμεθα τέκνα Θεού» λέει ο Λόγος (Ιωάννου Α 3:2). ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ! Αυτό είναι που η ουράνια ταυτότητα μας λέει. Πάει κάπως έτσι: Όνομα: [Βαλε το όνομα σου εδώ]. Γνωστός: Πριν την καταβολή του κόσμου, Γεννημένος: από τον Θεό, Σωσμένος: από τον Ιησού Χριστού, Είσαι: γιος/κόρη του Θεού, Έχεις πρόσβαση στην αγκαλιά του Θεού: απεριόριστη.

Η μετριότητα («κάνε όπως οι άλλοι» με την κρυφή φράση από πίσω: «γιατί ΕΙΣΑΙ όπως όλοι οι άλλοι») είναι όπλο του διαβόλου. Είμαστε άνθρωποι αλλά όχι όπως όλοι οι άλλοι. Είμαστε επίσης παιδιά του Θεού ΤΩΡΑ!

Τάσος Κιουλάχογλου