Βιβλικές Αλήθειες

Ο Θεός θ' ανοίξει ένα δρόμο (PDF) Αυτό το άρθρο σε PDF

Ο Θεός θ' ανοίξει ένα δρόμο



Η Κατερίνα δεν ήταν και στην καλύτερη της κατάσταση καθώς οδηγούσε το παμπάλαιο αυτοκίνητο της στον παιδικό σταθμό για να πάρει την κόρη της. Το αφεντικό, της έκανε την ζωή δύσκολη και πάλι. Ο σπιτονοικοκύρης και αυτός της αύξησε το νοίκι. Και σαν μια μόνη μητέρα, αισθάνονταν σε δύσκολη κατάσταση. "Κάνω ότι μου είναι δυνατό. Σε παρακαλώ βοήθησε με", είπε στον Θεό.

Ακριβώς εκείνη την ώρα, οι λέξεις αυτές ήρθαν από ένα τραγούδι στο ράδιο: "Ο Θεός θα ανοίξει ένα δρόμο στο αδιέξοδο. Αυτός ανοίγει δρόμους που δεν μπορούμε να δούμε. Θα ανοίξει και ένα δρόμο για μένα" "Σε παρακαλώ κάντο για μένα" η Κατερίνα παρακάλεσε τον Θεό. "Δεν μπορώ να πάω πιο πέρα"

Ο Δαβίδ επίσης φώναξε στο Κύριο όταν ήταν σε στιγμές απόγνωσης. "Άκουσε Κύριε την φωνή μου όταν κράζω" (Ψαλμός 27:7) προσευχήθηκε, για να πιστοποιήσει έπειτα με προσδοκία "Να προσμένεις τον Κύριο. να ανδρίζεσαι, και ας κραταιωθεί η καρδιά σου. και να προσμένεις τον Κύριο" (Ψαλμός 27:7).

Ο Θεός ειδικεύετε στο να δείχνει την δύναμη του σε αδιέξοδα, σε καταστάσεις απελπισίας. Το Ισραήλ ήταν ακριβώς σε μια τέτοια κατάσταση όταν ο Θεός χώρισε την θάλασσα μπροστά στα μάτια τους (Έξοδος 13:17-14:31). Ο Δανιήλ βρέθηκε μέσα στον λάκκο με τα λιοντάρια, αλλά προστατεύτηκε (Δανιήλ 6:10-23). Ο Παύλος και ο Σίλας, βρέθηκαν μέσα στην φυλακή αλλά ελευθερώθηκαν (Πράξεις 16:25-40).

Ο Θεός άνοιξε δρόμο και για την Κατερίνα επίσης. Μια καλύτερη δουλειά για την οποία είχε κάνει αίτηση μήνες πριν παρουσιάστηκε ξαφνικά. Η αύξηση στο εισόδημα της, κάλυψε με το παραπάνω το ενοίκιο. Επιπρόσθετα, μια οικογένεια στην εκκλησία, της έκανε δώρο ένα πιο καινούργιο αυτοκίνητο.

Αν η ζωή φαίνεται να σκοτεινιάζει μην απελπίζεσαι. Πρόσμενε τον Θεό. Έχει υποσχεθεί να ανοίξει ένα δρόμο.

(Από το περιοδικό Our Daily Bread)