Βιβλικές Αλήθειες
Δωρεάν Συνδρομές

Κατεβάστε αυτή την μελέτη σαν PDF και τυπώστε την ή διαβάστε την στον υπολογιστή σας ή και στο ebook reader / smartphone σας (PDF) Αυτό το βιβλίο σε PDF

Προς Κολοσσαείς 1:21-23 – “άγιοι, χωρίς ψεγάδι και χωρίς κατηγορία .. αν βέβαια επιμείνουμε στην πίστη”Συνεχίζοντας, στην προς Κολοσσαείς 1:21-23 διαβάζουμε:

Προς Κολοσσαείς 1:21-23
«Κι εσάς, που ήσασταν κάποτε απαλλοτριωμένοι, και εχθροί στη διάνοια με τα πονηρά έργα. τώρα, όμως, σας συμφιλίωσε προς τον εαυτό του, διαμέσου του σώματος της σάρκας του, διαμέσου του θανάτου, για να σας παραστήσει μπροστά του αγίους και χωρίς ψεγάδι και χωρίς κατηγορία. αν βέβαια επιμένετε στην πίστη, θεμελιωμένοι και στερεοί, και χωρίς να μετακινείστε από την ελπίδα του ευαγγελίου, που ακούσατε, αυτό που κηρύχθηκε σε ολόκληρη την κτίση, που είναι κάτω από τον ουρανό. για το οποίο εγώ, ο Παύλος, έγινα υπηρέτης.»

Ο Χριστός μας έχει όντως συμφιλιώσει με τον Θεό διάμεσου του σώματος της σαρκός Του, διάμεσου του θανάτου, για να μας παραστήσει μπροστά Του αγίους και χωρίς ψεγάδι ή κατηγορία. Όμως και πάλι αυτό είναι υπό συνθήκη, καθώς υπάρχει ένα «αν» εκεί, μια συνθήκη που θα πρέπει να τηρηθεί ώστε αυτές οι υπέροχες αλήθειες να γίνουν για μας πραγματικότητα την ημέρα του Κυρίου. Ποια είναι αυτή η συνθήκη; Ποτέ θα συμβεί αυτό; Η απάντηση του Παύλου είναι: «αν βέβαια επιμένετε στην πίστη, θεμελιωμένοι και στερεοί, και χωρίς να μετακινείστε από την ελπίδα του ευαγγελίου». Δείτε και πάλι αυτό το «επιμένετε». Είδαμε πριν την προς Ρωμαίους 11 ότι αν δεν επιμείνουμε στην αγαθότητα Του θα αποκοπούμε. Το ίδιο βλέπουμε και εδώ επίσης: αν δεν επιμείνουμε στην πίστη, αν λοιπόν δεν συνεχίσουμε σε αυτή, τότε δεν πρόκειται να είμαστε ανάμεσα σε εκείνους που Αυτός θα παρουσιάσει σαν αγίους και χωρίς ψεγάδι ή κατηγορία.

Όπως επίσης η προς Εβραίους επιστολή μας λέει:

Προς Εβραίους 12:14
«Επιδιώκετε ειρήνη με όλους, και τον αγιασμό, χωρίς τον οποίο κανένας δεν θα δει τον Κύριο.»

Μόνο άγιοι θα δουν τον Κύριο και μόνο ο Κύριος μπορεί να μας παρουσιάσει σαν τέτοιους. Αλλά πότε; «Αν βέβαια επιμένουμε στην πίστη, θεμελιωμένοι και στερεοί, και χωρίς να μετακινούμαστε από την ελπίδα του ευαγγελίου »

Επόμενο τμήμα: Ο αγώνας της πίστης: το παράδειγμα του Παύλου