Βιβλικές Αλήθειες
Δωρεάν Συνδρομές

Κατεβάστε αυτή την μελέτη σαν PDF και τυπώστε την ή διαβάστε την στον υπολογιστή σας ή και στο ebook reader / smartphone σας (PDF) Αυτό το βιβλίο σε PDF

“Πήγαινε, και στο εξής μη αμάρτανε»: τι ο Κύριος προσδοκά από συγχωρεμένους αμαρτωλούςΣτο κατά Ιωάννη 8:3-11 έχουμε ένα ζωντανό παράδειγμα της αγάπης και της συγχώρεσης του Κύριους προς τους αμαρτωλούς. Ας το διαβάσουμε λοιπόν:

«Οι δε γραμματείς και οι Φαρισαίοι φέρνουν προς αυτόν μια γυναίκα που συνελήφθη να διαπράττει μοιχεία, και, αφού την έστησαν στο μέσον, του λένε: Δάσκαλε, αυτή η γυναίκα συνελήφθη επ' αυτοφώρω διαπράττοντας μοιχεία. Και στον νόμο ο Μωυσής πρόσταξε σε μας, οι γυναίκες αυτού του είδους να λιθοβολούνται. εσύ, λοιπόν, τι λες; Και το έλεγαν αυτό δοκιμάζοντάς τον, για να έχουν να τον κατηγορούν. Ο δε Ιησούς, σκύβοντας κάτω, έγραφε με το δάχτυλό του στη γη. Και επειδή επέμεναν ρωτώντας τον, σηκώνοντας το κεφάλι, είπε σ' αυτούς: Όποιος από σας είναι αναμάρτητος, ας ρίξει πρώτος την πέτρα εναντίον της. Και πάλι, σκύβοντας κάτω, έγραφε στη γη. Και εκείνοι, όταν το άκουσαν, και ελεγχόμενοι από τη συνείδηση, έβγαινε ένας-ένας, αρχίζοντας από τους πρεσβύτερους μέχρι τους τελευταίους. και ο Ιησούς έμεινε μόνος, και η γυναίκα που στεκόταν στο μέσον. Και όταν ο Ιησούς σήκωσε το κεφάλι, και μη βλέποντας κανέναν, εκτός από τη γυναίκα, της είπε: Γυναίκα, πού είναι εκείνοι οι κατήγοροί σου; Δεν σε καταδίκασε κανένας; Και εκείνη είπε: Κανένας, Κύριε. Και ο Ιησούς είπε σ' αυτήν: Ούτε εγώ σε καταδικάζω. πήγαινε, και στο εξής μη αμάρτανε.»

Βλέπουμε εδώ την μεγάλη αγάπη του Κυρίου μας. Δεν θέλει με κανένα τρόπο τον θάνατο του ασεβή. Αυτό που θέλει είναι να επιστρέψει ο ασεβής από την οδό του και να ζήσει. Όπως διαβάζουμε στον Ιεζεκιήλ 33:11

«Πες τους: Ζω εγώ, λέει ο Κύριος ο Θεός, δεν θέλω τον θάνατο του αμαρτωλού, αλλά να επιστρέψει ο ασεβής από τον δρόμο του, και να ζει. επιστρέψτε, επιστρέψτε από τους πονηρούς σας δρόμους. γιατί να πεθάνετε, οίκος Ισραήλ;»

Αυτό ήταν και είναι το θέλημα του Θεού σχετικά με τον ασεβή: τον θέλει να μετανοήσει και να επιστρέψει. Αυτό τώρα δεν σημαίνει ότι είναι αδιάφορος προς την αμαρτία. Στον αμαρτωλό όμως Αυτός λέει: «Ούτε εγώ σε κατακρίνω. Το παρελθόν είναι παρελθόν. ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΜΗΝ ΑΜΑΡΤΑΝΕ». Σημειώστε εδώ ότι δεν λέει απλά «ούτε εγώ σε κατακρίνω», αλλά επίσης «πήγαινε και στο εξής μην αμάρτανε». Προσδοκά λοιπόν Αυτός κάτι από τον αμαρτωλό: να πάει και να μην αμαρτάνει πλέον. Ας είμαστε ευγνώμονες για την συγχώρεση του Κυρίου, ας την θεωρούμε σαν μια καινούργια αρχή και ας «πάμε και στο εξής να μην αμαρτάνουμε».

 

Επόμενο τμήμα: Η πραγματική οικογένεια του Ιησού: «Εκείνοι που ακούν τον Λόγο του Θεού και τον κάνουν»