Βιβλικές Αλήθειες
Δωρεάν Συνδρομές

Κατεβάστε αυτή την μελέτη σαν PDF και τυπώστε την ή διαβάστε την στον υπολογιστή σας ή και στο ebook reader / smartphone σας (PDF) Αυτό το βιβλίο σε PDF

Κοιτώντας «δια γυμνού οφθαλμού» κάποια από τα λεγόμενα του ΙησούΕίναι περίεργο αλλά σε πολλές, ειδικά δυτικές ή δυτικού τύπου, εκκλησίες ακούει κανείς πολύ λίγα από τα όσα ο Κύριος ο ίδιος δίδαξε και ειδικά από εκείνα που μερικοί έχουν ονομάσει «σκληρά» και «δυσνόητα». Όμως πιστεύω τα λεγόμενα αυτά είναι σκληρά μόνο αν προσπαθήσουμε να τα εξηγήσουμε φορώντας τα γυαλιά ενός δόγματος που θέλει την σωτηρία να είναι το αποτέλεσμα μιας στατικής παρελθούσας πίστης που μάλιστα επιτρέπεται να είναι και άκαρπη. Τότε ναι, αυτά τα λεγόμενα του Ιησού είναι πολύ δύσκολο να κατανοηθούν. Αν όμως βγάλουμε αυτά τα γυαλιά και κοιτάξουμε τα λεγόμενα του Ιησού δια γυμνού οφθαλμού τότε αυτά γίνονται ΠΟΛΥ καθαρά και προφανή.

Πριν να προχωρήσουμε στα όσα ο Κύριος είπε, χρειάζεται να αναφέρω ότι μερικοί έχουν διαλέξει να μειώσουν το κύρος και την ισχύ των λεγομένων του Κυρίου υποστηρίζοντας την θεωρία ότι αυτά δεν αναφέρονται σε μας αλλά σε Ιουδαίους που ζούσαν υπό τον νόμο. Έτσι ταξινομούν τα λεγόμενα του Σωτήρα Χριστού σαν κάτι που είναι λίγο πάνω από την παλιά Διαθήκη και σε κάθε περίπτωση όχι τόσο σημαντικό για μας όπως οι επιστολές. Το αποτέλεσμα είναι μια τεχνητή αντίθεση ανάμεσα στα όσα ο Κύριος είπε και στα όσα οι μαθητές Του είπαν. Όμως όπως θα δούμε δεν υπάρχει απολύτως καμιά τέτοια αντίθεση. Αυτά που ο Κύριος είπε και αυτά που οι απόστολοι Του είπαν είναι σε απόλυτη αρμονία το ένα με το άλλο. Παρ’ όλα αυτά για εκείνους που είναι εξοικειωμένοι με αυτή την άποψη, στο πρώτο παράρτημα αυτού του βιβλίου την εξετάζουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, δείχνοντας γιατί την θεωρώ λανθασμένη. Αλλά ας πάμε τώρα στα λεγόμενα του Κυρίου.

Επόμενο τμήμα: Η παραβολή του κακού δούλου